En Fazla Yıldırımın Çarptığı Yer Maracaibo Gölü!!!

Dünya üzerinde yıldırımların en fazla çarptığı yer olan Maracaibo Gölü, Güney Amerika’nın Kuzey Venezüella bölgesinde bulunmaktadır. Catatumbo Nehri’nin göl ile buluştuğu bir nehir ağzıdır. Gün batımından bir saat sonra her gün aynı yerde mütemadiyen görülmektedir. Bu yıldırımların diğer yıldırımlardan pek farkı olmasa da, yıldırımın düştüğü yer ve zaman döngüsü bir mucizeden ibarettir.

Yıldırımlar Neden Sürekli Maracaibo Gölüne düşer?

Bölgedeki iklim nedeniyle gerçekleşen kapalı rüzgar sirkülasyonu sürekli düşmekte olan yıldırımların ana nedenidir. Göl çevresindeki dağlar arasında Karayip Deniz’inin rüzgarları vardır. Bölgedeki ovalardan inen ısı ve nem taşımakta olan rüzgarlar And Dağları’ndan inmekte olan soğuk hava bir fırtına bulutlarına dönüşmektedir.

Venezuela Tarihi Açısından Yıldırımların Önemi:

Geçmişte yıldırım çarpması iki düşman saldırısını önlemekte yardımcı olmuştur.1595 yılında İngilizlerin sürpriz saldırısı başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Daha yakın bir tarihte 1823 yılında ise Venezüella savaşı esnasında İspanyol kuvvetleri gizlice sızmak istediğinde sonuçsuz kalmıştır.

Maracaibo Gölü Tarihçesi:

13.210 km ile Amerika’nın en büyük gölü olan Maracaibo, yapılan araştırmalar sonucunda Dünya’nın en eski gölü olarak bilinmektedir. Bunu jeolojik kayıtlar desteklemektedir. Hafif tuzlu suyu ile bir körfez gölüdür. Tarihsel ve Jeolojik bakımdan Venezüella için çok fazla önem taşımaktadır.

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz