Instagram’da Telif Hakkı Dolandırıcılığı!

Son zamanlarda çok fazla şikâyet aldığım bir konu hakkında detaylı bilgi vermek istedim. Dolandırıcıların yeni taktiği, Instagram kullanıcılarına DM üzerinden veya WhatsApp üzerinden; “Telif Hakkı Merkezi” adı altında telif hakkını ihlal ettiklerine dair mesajlar gönderip, oluşturdukları bir form sayesinde şifre ve gerekli bilgileri ele geçirmek. Genel olarak DM üzerinden kullanıcılara ulaşan dolandırıcılar, ele geçirdikleri şifreler sayesinde hesap sahibine ulaşarak hesabı geri vermek için ödeme talep ediyor. Son 10 günde firmamızdan Sosyal Medya hizmeti alan yaklaşık 15 müşterimiz de aynı sorunu yaşadı ve maalesef bazılarının hesapları ele geçirildi. Geri almak için uğraştık fakat dolandırıcılar tüm bilgileri değiştirdiği için bazı hesaplarda mümkün olmadı.

INSTAGRAM SİZE “DM” ATMAZ! Lütfen bu tarz mesajlara itibar etmeyin, Instagram size ne DM üzerinden ne de WhatsApp üzerinden ulaşmaz! Instagram, hesabınız ile ilgili bir durum var ise; size bildirim yoluyla veya kayıtlı olan mail adresiniz üzerinden ulaşır. Ayrıca hesabınız ele geçirildiyse, vakit kaybetmeden adli makamlara başvuru yaparak takip edebilirsiniz. Özellikle etkileşimi iyi, takipçi sayısı yüksek olan kullanıcıların daha dikkatli olması gerekiyor.

HESABIMI NASIL GERİ ALABİLİRİM? Hesabınızın ilk mail adresini biliyor ve aktif kullanıyorsanız; help.instagram.com Buradan “Sorun Giderme ve Giriş Yardımı” sekmesinden “Giriş Yapamıyorum” sekmesine geçerek, “Instagram hesabımın bir başkasının eline geçtiğini düşünüyorum” sekmesinden gerekli adımları takip edip, hesabınızı geri alabilirsiniz. Sizden talep edecekleri bilgi genel olarak ilk mail adresiniz ve kimlik fotokopiniz olacaktır. Mail adresinize Instagram tarafından kod içeren bir mail alacak olursanız şunları uygulayacaksınız: 30×15 boyutlarında bir kağıda gelen kodu, adınızı soyadınızı, kullanıcı adınızı yazıp kağıdı ellerinizi ve yüzünüzü gösterecek şekilde fotoğraf çekeceksiniz. Sonrasında görseli gelen maile JPEG formatında gönderebilirsiniz. Mail içeriğine de yaşadığınız sorunu yazabilirsiniz. Bu adımları uygulamanız hesabınızı geri almanıza yardımcı olacaktır. Dolandırıcılar tarafından gönderilen mesajların bazı ekran görüntüleri aşağıda yer almaktadır.

Uğur İşleyen ve İnsta Medya İletişim: https://www.instamedya.com.tr/

Kaynak: OnurAkayMedya

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz